Илиян Станоев от ГЕРБ новият председател на Общинския съвет в Балчик

Той бе избран с 13 гласа от общо 21 съветници в новия местен парламент

Съветникът от ГЕРБ Илиян Станоев е новият председател на Общинския съвет в Балчик. Той бе избран с 13 гласа от общо 21 съветници в новия местен парламент. Останалите двама предложени кандидати - Атанас Атанасов /ВМРО/ и Атанас Жечев /БСП/ получиха по четири гласа.
Илиян Станоев е директор на Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите във Варна. 

След направения избор той благодари на своите колеги. Пред тях и присъстващите в залата той заяви: "През изминалата година се проведоха два избора. Фактът, че 2/3 от новоизбраните съветници са тези, които бяха през и 2015 година, показва, че в тази зала случайно избрани няма. Ще се опитам да бъда изцяло справедлив към всички политически партии. Ще съм свързващото звено между Общинския съвет и Общинската администрация, защото това е предпоставка за повишаване на инвеститорския интерес и по-доброто административно обслужване на гражданите. Пожелавам успешен мандат на всички съветници. Нека не забравят, че той ще бъде такъв, когато те оправдаят надеждите на своите избиратели."
Първото заседание на новоизбрания Общински съвет се проведе днес в залата на Народно читалище "Паисий Хилендарски". То бе ръководено от Стефан Диков, който е най-възрастен сред 21-мата избраници. Преди да открие заседанието, той заяви от свое име и от името на д-р Маргарита Калинова, че напускат коалицията ВМРО-БНД.
На заседанието днес присъства областният управител Детелина Николова. Пред нея всички 21 съветници положиха клетва. Тя приветства новите съветници и напомни, че трябва да се ръководят от върховенството на закона и от интересите на гражданите.