ГЕРБ: Парламентът няма да работи, за да не правят БСП циркове

Социалистите смятат, че се иска "да се запуши устата на опозицията"

Изненадващо депутатите си гласуваха едномесечна ваканция заради изборите. Народните представители ще почиват не две седмици, както се очакваше, а цял месец. Те ще се върнат на работа чак на 9 ноември - първата сряда след президентските избори.
„Няма да се почива цял месец, комисиите ще работят. Няма да има пленарни заседания и възможност колегите от БСП да правят циркове. На практика в комисиите се коват законите, реалната работа е там. В залата те се гласуват и се дават по телевизията, за да може депутатите да правят циркове. Предизборната кампания се използва в залата”, заяви в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

„Това е удар срещу парламентарната република и опит да се запуши устата на опозицията. Парламентът е едно от местата, където управляващите нямат контрол над това какво ще бъде казано. Това действие издава страх от това някой да не зададе неудобни въпроси за водената политика от ГЕРБ”, коментира от своя страна депутатът от БСП Жельо Бойчев.

 „Това не е ваканция. Всеки един час ще бъде отработен в даден момент, когато страстите няма да бъдат толкова горещи и наистина се работят закони, а не се правят евтини пиеси”, заяви депутатът от „Патриотичния фронт” Искрен Веселинов.

„Срам ме е от цялата тази история и си давам сметка колко основателни са упреците на хората. Бойко Борисов ще се окаже прав, когато казваше, че в парламента са едни безделници. Подразни ме поведението на ГЕРБ, които заявиха, че са взели решението спонтанно. От друга страна, поведението на опозицията беше лицемерно. ГЕРБ са прави, че БСП играят циркове”, заяви депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов.