Русенският университет направи стрийт фитнес по дипломна работа на студент

Мисия

13-10-2016, 10:39

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски студенти се включват в проекта „Студентски практики“

Изработването на уредите, оформянето на площадката и тяхното поставяне са дарение от русенската фирма „Металпласт инженеринг“

Бакалавърът от специалност „Промишлен дизайн“ Христо Георгиев, който се дипломира през настоящата година, превърна дипломната си работа в реален обект, използван от студенти в Русенския университет. „Дизайн на средата: Проектиране на площадка за стрийт фитнес“ е темата, по която преди година и половина той започва да работи, така че освен на хартия, разработката му да има практическо приложение.

Мултифункционалният уред, разположен в района на Спортния комплекс на университета, вече се използва от студенти, които в свободното си време тренират на открито. Лостове, успоредки, халки са част от съоръжението.

Изработването на уредите, оформянето на площадката и тяхното поставяне са дарение от русенска фирма "Металпласт инженеринг", като стойността му е 5300 лева.

Преподавателите и студентите от катедра „Промишлен дизайн“ обмислят да разширят стрийт фитнес площадката, като подготвят допълнителна площ, върху която да разположат други уреди, необходими за спортните занимания на студентите.