Намалиха наполовина присъдата на рецидивист, блудствал с 8-годишната си племенница

Крими

13-10-2016, 11:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Апелативната прокуратура във Велико Търново протестира през ВКС

Апелативна прокуратура Велико Търново протестира решение на   Великотърновския апелативен съд, с което е изменена присъда на 49-годишен мъж, като е намален размерът на наложеното наказание „лишаване от свобода“ от 16 на 8 години за блудство с 8-годишно момиченце, което била негова племенница. В останалата й част присъдата на Окръжен  съд  Ловеч е потвърдена.

Подсъдимият Васил В. е осъждан 13 пъти. Престъпното деяние е извършено умишлено и планирано, подбран е момента и мястото на осъществяването му – когато няма други възрастни, като жертвата е опита с ракия от извършителя.  Налице са и доказателства за възникнали негативни емоции и страхови състояния у пострадалото дете след деянието, за който съществува риск да бъдат „отключени“ в един по-късен етап от живота на жертвата. Поради това прокуратурата счита, че наказанието следва да бъде наложено при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства, като Ловешкият окръжен съд правилно е определил 16 години лишаване от свобода.

В протестът, изпратен до Върховен касационен съд, се моли решението на Великотърновския апелативен съд да бъде отменено и делото да бъде  върнато за ново разглеждане на въззивната инстанция за увеличаване на наказанието на Васил В.