Рекетьор заплаши да убие мъж за 150 евро

Крими

13-10-2016, 12:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Картина на Георги Динев винаги напомня на Ал ди Меола за Бургас

Пострадалият потърсил съдействието на полицията в Камено

Служители от Районно управление – Камено установили извършителя на изнудване за сумата от 150 евро, осъществено спрямо 34-годишен мъж от с. Равнец. Това е 24-годишният Д.Г., който разбрал от свой приятел – 24-годишния И.И. от същото село за възникнал между него и потърпевшия скандал вечерта на 09.10. 
Вследствие на спречкването И.И. нанесъл леки телесни повреди на 34-годишния мъж, както и материални щети по личния му автомобил „Мерцедес Е270 СDI”. Д.Г. решил да се възползва от случая и позвънил на 34-годишния потърпевш, заявявайки му, че дължи пари във връзка с инцидент. Чрез заплахи /за живота на него и семейството му и за палеж на дома му/ успял да го склони да му даде сумата от 150 евро, като парите били оставени на предварително уговорено място в с. Равнец.
Пострадалият потърсил съдействието на полицията в Камено. Така е задържан изнудвачът Д.Г.  Той направил пълни самопризнания, като парите са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство. 
Второ досъдебно производство за унищожаване и повреждане на лекия автомобил „Мерцедес”, както и за нанасянето на леката телесна повреда на 34-годишния мъж от с. Равнец, е образувано спрямо 24-годишния И.И. Същият направил пълни самопризнания. 
Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Камено.