Освободиха пощенска служителка от Дончево

Мисия Добрич

14-10-2016, 09:40

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обраха пощенския клон в никополското село Въбел

Клевета е, че съм злоупотребила с пенсии, билетчета изтривах, твърди служителката от ПС Дончево

„Това, че съм изтрила билети от лотария е вярно, но аз съм ги платила, какъв е проблема?”, така започва  правото си на отговор  уличената в злоупотреба със средства пощенска служителка от  село Дончево. „Това означава ли, че съм обществено опасна и някого съм убила”, продължава освободената от работа Кирилова. По думите и  от ОПС-Добрич са я принудили да подаде молба за напускане, а тя още не е напуснала. Ще го направи след като изтече отпуската и. Кирилова дойде в редакцията на радио „Добруджа” за да потърси сметка от медиите които са я цитирам:”съсипали  и отрязали главата”. Служителката посочва, като клевета твърденията, че е злоупотребила със средства от пенсиите на живущите в с.Дончево. „Няма един на който   да дължа пенсията”, категорична е пощаджийката. В своето оправдание, тя поднася обвинения, че има злоупотреби в пощенската станция , които се  премълчават. Имало дори невъзстановени суми. Припомням, че на запитване на радио Добруджа от пресслужбата на Български пощи ЕАД  изпратиха до редакцията ни официален отговор, който публикувам отново:
Проверка на „Регионален финансов контрол“ при ОПС Добрич на БП ЕАД през месец август 2016 г. установява финансови нарушения, извършени от Маринка Кирилова,служител гише в ПС Дончево. Липсващите средства веднага са възстановени от служителката.
Втора проверка установява, че многократно пощенската станция се затваря преди изтичане на работното време и отново констатира липса на средства.
Средствата са възстановени от служителката, а от 13.10.2016 г. М.Кирилова е освободена от заеманата длъжност.

ИА Добруджа