Пловдив е домакин на международен турнир по аеробика

Спорт

14-10-2016, 10:39

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За седми път Пловдив е домакин на традиционния международен турнир по спортна аеробика „7th PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN“. И тази година състезанието, което ще продължи три дни, е едно от малкото в света, включени в годишния календар на Международната федерация по гимнастика. Събитието се организира от СК ”Аеробика – АМД” с финансовата подкрепа на Община Пловдив и съдействието на Българския съюз по аеробика.

Турнирът ще се проведе в спортната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Тази година градът под тепетата ще има удоволствието да посрещне рекорден брой 210 участници  от 7 държави - Алжир, Азербайджан, Великобритания, Естония, Русия,Турция, България.

Очакват се тежки битки предвид факта, че на състезателния подиум ще премерят сили финалисти и медалисти от изминалото Световно първенство по спортна аеробика в Корея през месец юни.

Състезанието е част от събитията, с които СК „Аеробка – АМД“ тази година отбелязва 20-тата годишнина от създаването си. Завършек на тези събития ще е големият концерт, който клубът ще организира в чест на юбилея си в началото на месец декември.