Бургаски момичета на световното по танци

Бургас Лайф

14-10-2016, 10:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

КЗК: Шест от големите вериги бензиностанции участват в картел

Нашите момичета ще представят 21 различни танца

Представители на танцов клуб "Фрея" Бургас и балет "Тангра", Хасково формират българският националния отбор за Световния шампионат за балет, модерен и джаз танц. Той се провежда на всеки четири години в Германия. От 23 октомври град Вецлар ще привлече вниманието на танцовия свят за 8 дни. Танцьори от четири континента и 27 нации, сред които Китай, САЩ, Русия и Япония ще се състезават в категории балет, джаз и модерен танц, за да определят кой е "най-добър от най-добрите" в Световния шампиона на IDO (интернационална танцова организация)за 2016. 
Нашите момичета ще представят 21 различни танца в трите танцови стила. В групата е включена и Виолета Иванова, която е савмо на 10 години. Преди четири години бургазлийките от Фрея се върнаха от същия световен шампионат с две пети места. Сега, събрали повече опит и изпълнени със самочувствие, те очакват предстоящото си участие с много вълнение и надежда. Щампионата ще се излъчва в интернет на живо. 
От "Фрея" ще се участват: Ксения Бакалова, Елена Маринова, Златара Чакърова (природо-математическа гимназия "Акад. Никола Обрешков") Деница Иванова (английска гиназия "Гео Милев") Христиана Въжарова и Кристина Воденичарова (НУМСИ "Панчо Владигеров" с балетен педагог Недко Георгиев) Жасмина Вълчева (френска гимназия "Г.С.Раковски") Виолета Иванова, само на 10 години (ОУ "Братя Миладинови") с хореограф и ръководител Диляна Бахматова. 
От "Тангра" ще се съзтезава Петра Недялкова (балет "Тангра", Хасково) с хореограф и ръководител Дорина Инджова