Изчезна рускиня, пусната под "домашен арест"

Крими

14-10-2016, 17:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

30-годишна рускиня обра бургаска тийнейджърка

Баришникова се издирва от Русия за измама в особено големи размери

Рускиня, пусната под домашен арест от съда в Бургас, изчезна безследно. 62-годишнатаТатяна Баришникова се издирва от властите в Русия за крупна измама, а Москва настоя тя да бъде върната обратно в родината си. 
Срещу нея е издадена европейска заповед за арест, но днес, когато окръжните магистрати в Бургас трябваше да разгледат искането, рускинята изобщо не се появи.

На книга Татяна трябваше да е под домашен арест в жилище в Свети Влас, но от писмо на шефа на районното управление на МВР-Несебър, става ясно, че не там изобщо я няма. Съдът разпореди мярката й за неотклонение да бъде изменена в "задържане под стража", но към момента властите не разполагат с никаква следа за местонахождението й.
Баришникова се издирва от Русия за измама в особено големи размери. Престъплението е извършено от престъпна група, сочи обвинението.
Месеци по-рано при разглеждането на мярката й за неотклонение в Окръжния съд в Бургас, Татяна обяви пред магистратите: „Ако ме върнете в Русия - ще ме убият. Аз съм единственият жив свидетел”. Сега обаче от нея няма и следа.