Пловдив домакин на финалите на Каменица Фен Купа 2016

Спорт

15-10-2016, 07:48

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес и утре Пловдив е домакин на националните финали на Каменица Фен Купа 2016. Кулминацията на турнира ще се проведе на игрищата в Младежки спортен център – Гребна база. Там 12-те най-силни отбора от приятели в България ще се впуснат в битка за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу, предвождано от легендата Христо Стоичков.
Финалите ще протекат по традиционната за Фен Купа игрова схема – групова фаза, последвана от директни елиминации. Претендентите ще бъдат разделени в 3 групи по 4 отбора. Безпогрешната ръка на Божидар Искренов „Гибона" ще изтегли жребия. Освен него като официални гости ще присъстват зам. кметът на Пловдив Георги Титюков, и футболните знаменитости Петър Зехтински, Атанас Узунов и Динко Дерменджиев.
Отборът, който ще защитава честта на София е „Малки страсти". Той е титуляр в редиците на турнира вече 6 поредни години като този сезон за пръв път се класира за националните финали. По пътя си дотук отборът спечели убедително всичките си мачове. Ще успее ли да охлади страстите на останалите национални финалисти, ще разберем съвсем скоро. Засега само едно е сигурно – на момчетата от „Малки страсти" им предстоят големи страсти във финалната битка за Камп Ноу.
Името на златните медалисти от 14-тото издание на Фен Купа ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 12:30ч. Купата на националните шампиони ще бъде връчена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, по време на официалното награждаване, което стартира в 13:15ч.