Днес беше хвърлен жребият за Националните финали на Каменица Фен Купа 2016 г.

Спорт

15-10-2016, 15:39

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

12 отбора от приятели ще премерят сили днес и утре във финалната битка за Камп Ноу

Националните финали от 14-тото издание на Каменица Фен Купа стартираха днес на игрищата в Младежки спортен център – Гребна база, в Пловдив. Отборите финалисти са общо 12. Всеки от тях е регионален шампион на своята област и е доказал уменията си измежду над 1400 тима, взели участие в тазгодишното издание на турнира. Залогът пред тях е изключително висок – националните шампиони ще заминат за Барселона и ще последват Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу. Вицешампионите също ще получат страхотна награда от спортния бранд на Фен Купа – Joma. Те ще заминат на вълнуващо футболно пътешествие в чужбина, за да гледат на живо мач на италианския гранд Еспаньол.
Турнирът беше посрещнат от заместник-кмета на община Пловдив Георги Титюков. Заедно с него, за да пожелаят успех на финалистите, на сцената се качиха и футболните знаменитости Божидар Искренов, Александър Александров, Петър Зехтински, Атанас Узунов, Динко Дерменджиев и Емил Велев. От страна на организаторите „Каменица“ АД присъстваха Ивайло Анков - директор „Маркетинг“ и Кирил Глушков – мениджър „Събития“. „За нас е истинско удоволствие да проведем кулминацията на турнира точно тук - в родния град на Каменица. Като се има предвид качеството на отборите, мога да кажа със сигурност, че ни предстои да станем свидетели на едни от най-вълнуващите национални финали в 14-годишната история на Каменица Фен Купа.“, сподели Ивайло Анков по време на встъпителната церемония. Заместник-кметът Георги Титюков също изрази подкрепата си към турнира с думите: „Много се радвам, че кулминацията на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти се провежда в нашия град. Пожелавам успех на всички отбори, но, естествено, ще стискам палци най-вече на момчетата от „ВИП Дент“ Пловдив.
Всички официални гости се включиха в тегленето на жребия. 12-те отбора финалисти бяха разпределени в 3 групи както следва:
Група А:
Вип Дент – регионален шампион на Пловдив и Пазарджик
Фреш Маркет – регионален шампион на Бургас и Ямбол
Пепеляни – регионален шампион на Плевен и Велико Търново
Ел Галактикос 2 – регионален шампион на Стара Загора и Сливен
Група Б:
Виктория – регионален шампион на Перник, Кюстендил и Благоевград
Еталон 05 – регионален шампион на Монтана, Враца и Видин
МФК Булгари – регионален шампион на Ловеч и Габрово
Агро Хикс – регионален шампион на Шумен, Разград и Търговище
Група В:
Малки Страсти – регионален шампион на област София
Спартак – регионален шампион на Варна и Добрич
Нетком – регионален шампион на Смолян, Кърджали и Хасково
Булмаркет – регионален шампион на Русе и Силистра
Името на националните шампиони от 14-тото издание на Фен Купа ще стане ясно утре (16 октомври, неделя), веднага след финалния мач, който стартира в 12:30ч. Официален гост на награждаването ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.