Депутатът от ГЕРБ, Димитър Бойчев: Популизъм в 12 без 5

Мисия Бургас

15-10-2016, 16:51

Снимка:

ViaPontika

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутатът Димитър Бойчев с приемен ден в Бургас

Бойчев коментира и искането за ремонт на изборния кодекс в разгара на предизборната кампания

Депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев определи предизборната кампания до този момент като не достатъчно толерантна. „До този момент има изтърване на нерви, от някои политически партии и някои кандидати, но ние призоваваме за една толерантна кампания , защото никой няма полза от противопоставяне. Всички говорим за единение, затова е най-добре да имаме толерантна кампания и съответно един обединител на нацията какъвто е президента.”

Бойчев  коментира и искането за ремонт на изборния кодекс в разгара на предизборната кампания от страна на реформаторите, АБВ и БСП.

„Готови сме да отворим Изборния кодекс още във вторник, но повдигането на темата сега е популизъм. Няма технологично време поправките в Кодекса да се приемат на първо и второ четене и да се обнародват в Държавен вестник. Не съм сигурен, че приемането на промените в 12 без 5 е позволено от Конституцията“, допълни Бойчев. Той припомни, че най-атакуваните моменти – броят на секциите в чужбина и квадратчето – „Не подкрепям никого“, не са внесени от ГЕРБ, а от партии, които сега ги атакуват.