Министър Ангелкова: Да привлечем световните медии към историческите обекти на траките

Министърът на туризма участва в Регионалнaта aкадемия на МГЕРБ на тема „Европейски възможности пред българските региони“

България със своето многообразие и културно–историческото си наследство може да предложи всички необходимо за развитие на туризма. За първото осеммесечие има 40 % повече туристи в страната. Стремежът ни е да привлечем вниманието на световните медии към историческите обекти на траките у нас. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на  Регионалнaта aкадемия на МГЕРБ на тема „Европейски възможности пред българските региони“, която се провежда във Велинград. Тя запозна участниците с предстоящ конгрес, посветен на древния туризъм, в който ще участват представители на  167 страни.

До края на регионалната конференция лекции пред младежите от ГЕРБ ще изнесат зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, зам.-изпълнителният  директор на ДФ „Земеделие” д-р Лозана Василева, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, министърът на труда и социалната политика  Зорница Русинова  и  кметовете на  общините Панагюрище-инж. Никола Белишки и  Лесичово-инж. Серьожа Лазаров.

Сред официалните гости на форума са общинският ръководител на ГЕРБ Пазарджик Гинче Караминова и Рангел Трифонов от фондация „Конрад Аденауер“. На регионалната академия  присъстват представители на МГЕРБ от областите Благоевград, Перник, Кюстендил, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч. Още две регионални академии ще проведе МГЕРБ в страната до края на годината – в Разград и Кърджали.

Туризмът може да е фактор за икономически растеж в редица региони, а младите хора трябва да са генератор на нови идеи и ...

Публикувахте от Nikolina Angelkova в 15 октомври 2016 г.