Добруджа не успя да победи Калиакра

Спорт

16-10-2016, 12:32

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Калиакра остана без треньор

Калиакра срещу Добруджа за Купата на България

В мач с нервен финал

Добруджа не успя да победи Калиакра като домакин в мач от 10-я кръг на Североизточната трета лига. Двубоят на стадион „Дружба“ бе изпъстрен с много напрежение и нерви до самия край.
Въпреки домакинското преимущество, гостите от Каварна успяха да поведат в резултата при първата си атака в 6-та минута. Мердин Мехмедов навлезе необезпокояван в наказателното поле и простреля Никола Радомиров за 0:1. На добруджанци им бяха нужни около 20 минути преди да застрашат противниковата врата. В 27-та минута Станимир Андонов шутира от около 20 метра, но ударът му бе избит от Добрев. Няколко минути по-късно Тодор Колев бе близо до попадение, но ударът му с глава мина на сантиметри над вратата. До края на първата част Колев имаше още две добри възможности за попадение, но отново не уцели вратата.
Втората част започна отново с удар на Тодор Колев, който този път бе отразен от стража на Калиакра. В 64-та минута топката срещна ръка на бранител на гостите в неговото наказателно поле и съдията Ивелин Занев отсъди дузпа. Тодор Колев не сгреши – 1:1. Пет минути по-късно Станимир Андонов пропусна най-чистото положение за Добруджа. Той получи топката на точката на дузпата, но я прати в тялото на плонжиралия Добрев. До края на двубоя добруджанци хвърлиха всички сили в нападение. Напрежението ескалира в 90-та минута, когато след разбъркване пред вратата на Калиакра, топката бе уловена от вратаря Веселин Добрев. Въпреки бурните претенции на футболисти на Добруджа, че топката е преминала голлинията, реферът Занев се довери на своя помощник, според когото топката не е била във вратата. Въпреки че по-голямата част от даденото 4-минутно продължение премина  в оказване на медицинска помощ на вратаря на каварненци, съдията не го удължи, което също изнерви играчите на Добруджа и публиката. След двубоя разправиите със съдията продължиха, като „жълто-зелените“ фенове поискаха да се саморазправят с рефера от Русе.
След днешния мач Добруджа е начело в класирането с 21 точки, но ако утре Черноморец (Балчик) спечели своя мач, ще поведе колоната.

ИА Добруджа