Ден на кариерното развитие Trained in GermanY в Пловдив

Мисия Пловдив

17-10-2016, 10:59

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Alumniportal Deutschland и Гьоте-институт България организират Ден на кариерата и кариерното развитие Trained in GermanY в сътрудничество с ПУ “Паисий Хилендарски”, Техническия университет в Пловдив, НБ"Иван Вазов" –  Пловдив и Посолството на Федерална Република Германия в София.
Участие в събитието ще вземат представители на 21 компании от IT-сектора, индустрията, логистиката, подбора на персонал и търговията. 
Кариерният ден ще се състои на 19 октомври (сряда) 2016 г., от 10:30 до 16.00 ч. в Немската читалня на НБ “Иван Вазов“ в Пловдив, ул. „Авксентий Велешки“ № 17.
Форумът е насочен към участници, търсещи възможности за професионално развитие с немски език в България, които ще могат да се срещнат и разговарят с фирмите.
Alumniportal Deutschland е безплатна онлайн-платформа, финансирана от германското правителство, която предлага множество възможности за млади професионалисти: висшисти, следвали в Германия, бивши стипендианти на немски организации или изучавали немски език. Гьоте-институт България подпомага създаването на контакти между специалисти в България с германски фирми и институции за осъществяването на проекти в областта на икономиката и културата.
Кариерният център на ПУ “П. Хилендарски“ ще организира два уъркшопа за помощ при кандидатстване за работа от 12.00-13.00 ч. и от 13.30 до 14.30 ч., а откриването на панаира ще се случи с дискусия на тема Перспективи за задълбочаване на връзките между образование, култура и бизнес в Пловдив и региона, в която ще участват представители на университетите, бизнеса и обществения живот.
В Alumniportal Deutschland вече са публикувани 60 актуални обяви за работа, подадени от фирмите участници във форума, които могат да се видят в рубриката Jobs&Karriere. 

Входът за всички студенти е свободен.