Поетеса от Стара Загора спечели първа награда в конкурса Добромир Тонев

Животът

17-10-2016, 16:23

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На специална церемония, провела се в деня на рождението на Добромир Тонев в книжарница „Хермес Централ“ в Пловдив, бяха връчени наградите и грамотите на победителите в Шестия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“,  в който участват автори от цялата страна  на възраст до 45-години. Конкурсът, който е анонимен, се организира от Община Пловдив.
Поетесата Дора Господинова от гр.Стара Загора спечели голямата награда в шестото издание на конкурса. Журито в състав: Здравко Дечев – председател и членове - поетите Станислава Станоева и Елена Диварова присъдиха втора награда на Георги Гаврилов от София, а третата отиде при поетът Тони Теллалов от Шумен. Призът на Радио Пловдив спечели Йоана Русева от Велико Търново. Наградата на Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” за поет-студент получи младата Анна Лазарова от Велинград, която е студентка в СУ „Климент Охридски”, специалност „Българска филология”.
С наградата ваучер от туристическа агенция „Ана Травел” беше отличена Василка Вълева от с. Лясково, обл. Добрич, а призът вечеря и нощувка в хотел „Одеон” отиде при Андриан Захариев от Тутракан.
На тържеството беше представен  юбилейния  сборник „Вода за вятърните мелници”, който съдържа отличените стихове в първите пет издания на конкурса. Той е подарък от собственика на издателство „Хермес” Стойо Вартоломеев и знак на почит към паметта на Добри Тонев, който на 15 октомври щеше да навърши 61 години.