Мъж е обгорял след неправилно ползване на газова печка

Получил е изгаряния от първа-втора степен

Мъж е обгорял след неправилно ползване на газова печка. Инцидентът е станал снощи в общежитие в Антоново, съобщават от ОД на МВР в Търговище.
Огънят е предизвикан от неправилно ползване на отоплителна печка на пропан-бутан. От полицията поясняват, че се е получил е теч на пропан-бутан в стаята вследствие на недобре затворен редуцил-вентил. Пострадал е 56-годишният наемател на стаята, който е получил изгаряния от първа-втора степен. Откаран е в Центъра за спешна медицинска помощ на МБАЛ в Търговище.
От РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище напомнят на гражданите, че е необходимо стриктно да се спазват изискванията за пожарна безопасност при използване на отоплителни и нагревателни уред.
Когато в бита се използват уреди за газ пропан-бутан, трябва преди това съдовете под налягане да бъдат изпитани в лицензиран сервиз. Необходимо е също задействащите бутилките клапани да са изправни и при поставяне на бутилката да прилягат върху изпускателя й без усилие. Котлоните също трябва да са изправни и да се почистват редовно от течности и мазнини, а маркучите, съединяващи изхода на бутилката с входа на котлона, да са снабдени с подходящи скоби, които предотвратяват повреждане на връзката между котлона и газовата бутилка.