Рестарт на поръчката за подземните контейнери

Мисия Бургас

18-10-2016, 12:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Бургас подписа договора за ремонта на ул. „Крайезерна“

Стойността й е 3 027 500 лв. без ДДС

Отново обявиха обществена поръчка за подзевните контейнери за разделно събиране на отпадъци в Бургас. Поръчката, която бе обявена през август 2016 г. бе прекратена малко след това заради неточности.
Стойността й е 3 027 500 лв. без ДДС.
Обществената поръчка включва проектиране, изпълнение на строително–монтажни дейности, доставка и монтаж на подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци от вида пластмаси, хартия и картон, стъкло и органични отпадъци. Подземните контейнери, които предстои да бъдат изградени в периода на договора е 240 броя. Местата за изграждане на подземните контейнери се определят съобразно инвестиционната програма на Община Бургас за следващите 5 години. Поръчката предвижда изграждане на не повече от 240 бр. подземни контейнери за срок от 5 години. Преобладаващо контейнерите са групирани по 3 и по 4 броя в една точка (определено място). Определените за изграждане места включват площадни и междублокови пространства, пешеходни алеи, улици и тротоари и други зони за обществен достъп. Изграждането, доставката и монтажът на подземни контейнери за конкретната зона или пространство ще се извършва след изрично възлагателно писмо от страна на Община Бургас. Изпълнителят следва да предвиди възможността контейнерите за всяко конкретно възлагане да бъдат групирани в общо подземно корито в комбинация от един до четири броя. 
Видът на отпадъците за разделно събиране ще бъдат определени от Възложителя за всяко конкретно възлагане. Подземните контейнери ще бъдат изграждани в градската територия на Бургас.
Оценяването на офертите ще бъде на база равнопоставеност между критериите техническо предложение и цена. Срокът за участие в търга е 14 ноември 2016 г.
В Бургас вече има подземни контейнери на няколко места. Такива има на площад "Тройката" и нова обновената ул. "Батенберг". Още при изграждането им от общината обявиха, че ще продължат с добрата практика, ако тя бъде възприета добре от бургазлии.