Благородна кауза обединява учениците от ЕГ "Иван Вазов"- Пловдив

Животът

19-10-2016, 09:31

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Празник под надслов: "Подай ръка, дари усмивка!" организират за пета поредна година в ЕГ "Иван Вазов"- Пловдив. Фиестата е по случай Деня на испаноговорящите страни, съобщават от училището.

Оттам заявяват, че през последните 2 години учениците на гимназията съчетават веселието с благотворителността  като забавен начин да помогнат на хората в нужда. Тази година целта им е да съберат пари за детското онкохематологично отделение на УМБАЛ "Св.Георги" - Пловдив.

Затова на 20 октомври от 13.00 часа в двора на училището с усилията на всички, включили се в каузата, ще бъде ремонтирана стаята за игра в отделението. Програмата на празника е съставена от креативните идеи на гимназистите, включваща театър,  песни, танци, както и игри, с които да се подпомогне каузата.

„Всички знаем, че децата правят света ни по-красив, а когато дете помогне на дете е вълшебно! Няма фиеста без деца, всеки малък Дон Кихот търси своите мелници. Светът започва с децата! Не искаме деца без свят, колко малко трябва на малките!” – казват испаноговорящите ученици, обединени от каузата.