Полицаи преследваха наркомани край морето (снимки)

При акция са конфискувани наркотични вещества, везни, колби, таблет, мелачка

На 17 и 18 октомври е проведена полицейска акция  от служители на ОД МВР Добрич, ОД МВР Варна, ОД МВР Русе, РУ МВР Албена и Първо РУ МВР Добрич, при която на 17 октомври, около 17:20 часа на главен път I-9 в района на с. Кранево, служители на РУ МВР Албена подават сигнал със стоп палка на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. Водача на автомобила не се подчинява на полицейското разпореждане и продължава движението си. На около 2 км. посока к.к. „Златни Пясъци” автомобила е спрян. Установени са водача  М.Ж. (36 г.) и спътничка Д.Н. (23 г.), и двамата от град Добрич. В хода на проверката са открити наркотични вещества.

На 18 октомври, около 14:45 часа са извършени процесуално следствени действия  в хотелска стая, находяща се по ул. „Чайка” в с. Кранево, обл. Добрич, обитавана от 23-годишната Д.Н. и криминално проявения М.Ж. (36 г). При извършеното претърсване и изземване е установено, че стаята е ползвана като лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Иззети са бяло прахообразно вещество с тегло 0,2 грама, реагиращо на метаамфетамин, електронна везна, термометър, стъклени колби и фуний. Иззети са прекурсори, различни видове прахообразни вещества и течности бутилирани в съдове.

Около 17:30 часа в хода на акцията е  извършена проверка на апартамент находящ се по ул. „Независимост” в град Добрич, обитаван от криминално проявения Д.С. (42 г.). При проведените процесуално следствени действия е открита и иззета суха тревна маса с тегло 3,4 грама, която реагира на полевия тест на наркотичното вещество канабис. От жилището са иззети по надлежния ред три броя лаптопи, таблет, мелачка за марихуана, сума пари в евро и щатски долари, и метална каса. Материалите по случая са докладвани в РП. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.