Велико Търново ще приеме Държавно първенство по лека атлетика

Спорт

19-10-2016, 15:40

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Велико Търново ще приеме Държавно първенство по лека атлетика, като домакинството ще бъде дадено още през лятото на2017 г. Това стана ясно след среща между кмета на старопрестолния град Даниел Панов и ръководството на Българската федерация по лека атлетика начело с президента Добромир Карамаринов, който е и вицепрезидент на европейската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Даниел Панов показа на гостите обновената база в спортен комплекс „Ивайло”, а Добромир Карамаринов оцени откритата лекоатлетическа писта и залата с вътрешната писта като перфектни.

„С дейностите, реализирани през последната година и половина спортен комплекс „Ивайло” се превърна в едно от най-съвременните спортни съоръжения в страната. За нас ще е чест Велико Търново да стане част от спортния лекоатлетически календар”, коментира Даниел Панов. Кметът на старата българска столица благодари на клубовете по лека атлетика, че възпитават децата и учениците да водят активен и здравословен начин на живот.

„За БФЛА е голямо удоволствие след толкова много години отново да бъде във Велико Търново. Преди промените през1989 г. тук бе основен център на леката атлетика. Постепенно обаче, заради липсата на база името на града се чуваше все по-малко. Поздравявам колегите тук, че съхраниха вярата си през годините. Специални благодарности и поздрави към кмета Даниел Панов за възраждането на спортната база”, коментира Карамаринов.

„Необходими са още полигон за хвърляния, за да се пази футболният терен, както и допълнително оборудване, но към пистата нямам никакви забележки. Закритата писта също изглежда чудесно, с нова настилката, а залата се отоплява, поставена е топлоизолация, осветена е. Във всички случай ще дадем национален шампионат на Велико Търново, като ще решим с колегите от Федерацията в коя възраст да е. Сигурен съм, че организацията ще е на ниво и това ще е генерална репетиция за включването на Велико Търново като център и на Балканско първенство”, каза още Добромир Караиванов, който е шеф и на Федерацията на Полуострова.

Добромир Карамаринов връчи на Даниел Панов плакет за висок принос и големи заслуги в развитието на леката атлетика. Вчера и днес в Старата столица се провежда Общо събрание на БФЛА. През утрешния ден всички деятели на „Царицата на спорта” ще посетят съоръженията на СК „Ивайло”. По време на срещата бе обсъдена възможността в реновирания парк „Света гора” да се проведе държавно първенство по планинско бягане.