Ягодово дърво и глог са сред новостите на изложбата „Цветна есен 2016“

Новините

19-10-2016, 16:22

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Посетителите ще се запознаят с модните тенденции във флористиката и дизайна на градината

Ягодово дърво и едроплоден глог са сред новостите на „Цветна есен 2016“. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари  се провежда от 19 до 23 октомври в Международен панаир Пловдив. Тя събира производители, търговци, професионалисти и любители в областта на градинарството.
Тази година изненадите са предимно в областта на овощарството. За първи път може да се види ягодово дърво. Плодовете му приличат на ягоди, но на вкус са доста различни. От тях се правят ликьор, сладко и конфитюр.
Голям интерес предизвиква едроплодният глог.  Той съдържа  редица полезни съставки, затова помага при стрес, безсъние, проблеми със сърцето и кръвното налягане. Вече се създават цели градини с глог, защото е много търсен, обясняват експерти.
Традиционните овощни видове – ябълки, кайсии, сливи, череши, праскови и други, също са в модерни варианти, подобряващи техните качества. На „Цветна есен“ може да се намери богат асортимент от тях.
Разнообразни са и възможностите за създаване на композиции от цветя. На изложбата се предлагат многобройни видове, сред които изпъкват екзотичните орхидеи. Посетителите ще се запознаят с модните тенденции  във флористиката и дизайна на градината, с интересни акценти за озеленяване на дома, офиса и вилата. Те ще получат и консултации от специалисти.
На „Цветна есен  2016“ е по-широко представянето на биокозметика и екологично чисти пчелни продукти.  Така се доразвива зелената тенденция, която стана водеща за изложбата.  
Участниците в нея  предлагат традиционни и екзотични цветя, храсти, овошки, семена, разсад и луковици, препарати за растителна защита и торове, градински инструменти и оборудване, а също – ръчно изработени сувенири, съдове и украса от дърво, керамични саксии и кашпи, аксесоари, биопродукти, специализирана литература. Техните щандове са разположени пред палата 8 и може да бъдат посетени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа.
Паралелно с „Цветна есен“ в Международен панаир Пловдив се провеждат: Международна изложба „Медикус, Денто, Галения“ (19-22 октомври), Панаир на колекционерите „Булколекто“ (21-23 октомври), Международна киноложка изложба с финали за Световната купа и Шампионат на Гърция (22-23 октомври), Национална изложба на цветни и фигурни канари (22-23 октомври).