Ударни ремонти на улици в Куклен

Новините

20-10-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мащабна реконструкция на улици се извършва на територията на Куклен. Изцяло се подменят старите водопроводни тръби по улиците „Елин Пелин” и „Хан Аспарух”. Паралелно върви и ремонта на тротоари и поставянето на нова пътна настилка.
„По този начин ще се намалят загубите на вода по мрежата”, коментира кметът на Община Куклен Мария Белчева.
Тя поясни, че виждането на новото управление е да се правят ремонти на малки участъци, но да се подменя цялата инфраструктура и след това дълго време да не се налага влагането на средства за ремонт на същия участък.
„Големият проблем при тези улици е, че развалят настилката и на главните булеварди. Улица Елин Пелин разваля настилката на улица Александър Стамболийски, тъй като по нея почти няма асфалт. При проливните дъждове голяма маса камъни се изсипа върху главния път и създаде сериозни затруднения за движението,  като разруши и  другата улица.”, разказа още кметът на Куклен Мария Белчева.
Идентичен е и случаят с улица „Хан Аспарух”, която разрушава улица Оборище. Там се  получават големи коловози, които затрудняват предвиждането.
Проектирането за ремонт се е извършило със средства от КЦМ. Канализацията на тези улици е изграждана  по стопански начин, не е възстановена пътната настилка и с течение на годините останалата настилка се е изронила.
В същото време ударно бяха ремонтирани 2000 квадратни метра пътища и тротоари.  
Първият етап от ремонта обхвана главния булевард „Александър Стамболийски” в града, както и няколко от неговите пресечки. Там се извърши фрезоване на съществуващия асфалт и запълване на дупките според дебелината им.
„Около 2000 квадратни метра асфалтова настилка е възстановена в Куклен.”, съобщи още кметът Мария Белчева.
Приключи и дейността  по кърпеж на дупките по основно натоварените улици на града.