Митрополит Наум даде вчера прием по случай деня на св. Иван Рилски

Денят е и рожден ден на русенския духовен пастир

Вчера, в Русенската митрополия се състоя традиционния прием на Негово Високопреосвещенство Наум по случай деня на Св. Преподобни Йоан Рилски Чудотворец.

На тази дата Русенският митрополит има  рожден ден. Да засвидетелстват своето уважение към Българската православна църква и лично към владиката, дойдоха представители на държавната и общинска власт, свещеници, кметът Пламен Стоилов, културни, обществени и образователни дейци от епархията, представители на медиите и други официални лица.

Областният управител на област Русе Стефко Бурджиев и неговият заместник Станимир Станчев поднесоха своите благопожелания и подаръци на митрополит Наум.

В поздравителния адрес на областният управител към Негово Високопреосвещенство Наум се казва:“Вашата мисия за единение, сплотеност, духовно утвърждаване и нравствено усъвършенстване, която проповядвате с мъдрост, благост и добродетелност е доказателство, че хора като Вас неслучайно са духовни пастири на нацията ни.

Ваше Високопреосвещенство, като засвидетелствам  уважението си към Вас, пожелавам крепко здраве, висок дух, дълголетие и успехи в светите Ви начинания! Продължавайте с достойнство и търпение  да водите по пътя на вярата и доброто, миряните от Русенската епархия!“

От своя страна митрополит Наум поднесе подаръци в знак на благодарност на всички уважили  празника.