Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата ще се проведе в ОУ „Бачо Киро”

Животът

20-10-2016, 09:50

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявите започват утре в 11,20 часа с открит урок

Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България ще се проведе в ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново на 21 октомври. Проявите започват в 11,20 часа с открит урок по системата на Кеймбридж в първи клас. След това, от 12,30 часа в актовата зала, ще бъдат наградени десет от най-изявените ученици по английски език за годината. Избраните деца са възпитаници на училището от 3 до 7 клас и са печелили награди в различни състезания.
Основен акцент в програмата е да се представи нивото на обучение по чужд език в училището след присъединяването му към Асоциацията и възможностите, които сдружението предоставя на българските училища и образователна система.
Търновското ОУ „Бачо Киро” беше прието за член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България през 2013 г. Това е най-голямото и влиятелно обединение на училища у нас, в което членуват 105 от най-добрите български гимназии, средни и основни училища и езикови центрове. Основната цел на Асоциацията е повишаване на нивото на обучение по чужд език в училищата членове. Най-мащабна проява и запазена марка на Асоциацията е националното състезание по английски между учениците от училищата, членуващи в сдружението. В състезанието ежегодно участват близо 10 000 ученици, което го прави най-голямото подобно мероприятие у нас.