Путин гласува за Тръмп в „Семейство Симпсън“ (видео)

Той гласува за кандидата на републиканците Доналд Тръмп и декларира, че милиардерът ще спечели с резултат от 102%

В 600-ния епизод на анимационния сериал "Семейство Симпсън" се появява руският президент Владимир Путин. Тийзър на новата серия, която бе излъчена по телевизионния канал Fox на 16 октомври може да се намери в YouTube, пише Delfi.lv.

Според сюжета на епизода "Хоумър гласува 2016" главният герой Хоумър Симпсън пристига в избирателната секция за президентските избори в САЩ, където се среща с непознат, който се оказва, че президента Путин. Той гласува за кандидата на републиканците Доналд Тръмп и декларира, че милиардерът ще спечели с резултат от 102%.

Създателите на поредицата показват Путин първо с червена фланелка, бейзболна шапка и маска с фалшива брада, а по-късно гол до кръста на кон. Показана е и политическата карта на Русия, на която не присъства Кримския полуостров.

Отношенията Тръмп - Путин неколкократно, са повдигани по време на сегашната предизборна кампания. Демократите обръщат вниманието към прекомерните симпатии на републиканския кандидат към руския президент и подозират негови бизнес интереси в Русия. Според Тръмп, той е готов да се срещне с Путин преди встъпването си в длъжност, ако той спечели изборите.

Американските избори ще се проведат на 8 ноември. Според последните проучвания, Тръмп е с осем процента зад кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън.

През септември, Путин разкритикува двамата кандидати за президентския пост в САЩ. Той каза, че те използват руския фактор в кампанията си, като подчерта, че смята антируската политика за недалновидна.

"Семейство Симпсън" е най-дългият анимационен сериал в историята на човечеството. Той разказва историята на всекидневния живот на средно американско семейство жълти хора, които често попадат в абсурдни, комични и завладяващи ситуации. Сериала разполага с добре замислени герои, град и ежедневие. В момента се създава 28-ия сезон на "Семейство Симпсън".