Водата в Старозагорска област няма да поскъпва

Клиентите на старозагорското дружество плащат по 2, 20 лева за кубик питейна вода

Цената на водата в Старозогорска област няма да се увеличава през следващата година, въпреки изказването преди дни на председателя на КЕВР, че водата ще поскъпва, но това ще става плавно и ще бъде съобразено с възможностите на потребителите да плащат за ВиК услугите., съобщава радио Стара Загора.

Управителят на ВиК – Стара Загора Румен Райков увери, че усилията на дружеството са концентрирани в намаляване на разходите, а не в калкулиране на нови по – високи сметки за вода.

Клиентите на старозагорското дружество плащат по 2, 20 лева за кубик питейна вода. За сравнение, в Пловдив потребителите на местното ВиК плащат с почти 50 стотинки по – малко за кубик разходвана вода.

Продължава активната работа по подмяна на стари водопроводи в Старозагорско. Досега са поставени около 800 км нови тръби от общо 2 500 км водопроводна мрежа в областта.

Очаква се ЕС да отпусне огромни средства за водния сектор у нас до 2020 година. Само за Старозагорска област прогнозното финансиране надхвърля 100 милиона лева.

„Парите ще се усвояват за подобряване качеството на питейната вода и сваляне на разходите“, посочи още Румен Райков.