„Делфин” не се даде на US военни

Спорт

22-10-2016, 12:29

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обявиха 353 свободни места за военни

Момчетата на треньора Тодор Тончев отстъпиха само с две точки

В навечерието на новия сезон в „А” баскетболна група отборът на „Делфин” направи последна проверка. Бургаският тим премери сили с представителен отбор от екипажа на „Маунт Уитни”. Той е в морския ни град в изпълнение на плана за двустранно военноморско сътрудничество.

Момчетата на треньора Тодор Тончев отстъпиха само с две точки пред американските военни, показвайки им че българите имат завидни умения с оранжевата топка. В игра за домакините влязоха голяма част от състезателите от школата на клуба.

Демонстративният мач се проведе в спортна зала „Бойчо Брънзов” със съдействието на община Бургас. Домакините от БК „Делфин” поеха цялостната организация на мача - осигуриха съдии, медицинско лице, а председателят на клуба Евтим Банев изненада гостуващия отбор с подаръци. Приветствие към американския военен тим отправи комисар Неделчо Рачев.  

„Двубоят беше много полезен за „сверяване на часовника” часове преди първия ни мач срещу „Академик” /Варна/”, каза Тодор Тончев. Той изрази съжаление, че очакваният в „Делфин” Филип Каменов няма да пристигне. През настоящия сезон бившият национал ще играе в Ботевград.

В неделя, 23 октомври, „Делфин” кани всички свои привърженици да подкрепят отбора в първото домакинство за сезона. Мачът е от 18.00 часа, а входът свободен.