Обирджии, крали от жилища, остават за 72 часа в ареста

Двамата криминално проявени били гастрольори от морето

Двама мъже, на 48 години от добричкото село Българево и 50-годишен варненец, са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на Районната прокуратура в  Стара Загора са задържани за срок от 72 часа. Те са криминално проявени и са извършители на редица взломни кражби от жилища в Стара Загора.

Мъжете са задържани при проверка на колата им по време на специализирана полицейска операция, непосредствено след извършена кражба в старозагорски дом. След обиск и претърсване на автомобила са намерени и иззети части от счупени секретни патрони, декоративни капачки за брави, множество инструменти за разбиване на секретни патрони, пари, златни накити, компютри, таблети, дрехи и козметика. Установено е, че част от вещите са предмет на последната кражба, а друга - от кражба, станала преди дни в Бургас.
В ОД на МВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство, а мъжете са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на РП - Стара Загора са задържани за срок от 72 часа. Съвместно със служители на ОД на МВР - Варна и ОД на МВР - Добрич са извършени претърсвания и изземвания в обитаваните от обвиняемите жилища, като са иззети множество вещи - лаптопи, таблети, ръчни часовници и др., с неустановен произход.

Работата по доказване на съпричастността на лицата към извършени кражби от жилища на територията на Област - Стара Загора и в страна продължава.