Двоен удар на полицаите в Сливен и Бургас

Крими

23-10-2016, 16:21

Снимка:

pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изправят на съд наркопласьори, съхранявали дрога за над 22 500 лв.

По време на акция против нелегалната миграция, служителите на реда се натъкнали и на нарколаборатория

Петима са задържани за трафик на хора при съвместна акция на служители на ОДМВР- Бургас и Сливен. При последвалите действия в имот, обитаван от двама от задържаните е разкрита нарколаборатория. До реализацията се стигнало след разследване на криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен.
Oколо 19 часа на 21-ви, в района на 313-тия километър от  автомагистрала „Тракия” са задържани три леки автомобила – „Ауди А 4”, с ямболска регистрация, „Фолксваген Голф 5”, със сливенска регистрация и „Мерцедес S 430”, с хасковска регистрация. На отбивка по автомагистралата е открит и товарен автомобил „Волво”, с пловдивска регистрация, в който имало тайник, пригоден в ремаркето и замаскиран с наредени около него трупи дървесина. В тайника служителите на реда  открили общо 20 жени, мъже и 4 деца, самоопределили се, като граждани на Ирак и Сирия.
Задържани са мъжете, ползващи леките автомобили - М.В., 43 годишен от Ямбол, С.С., 19 годишен от Сливен, баща му – В.С., 41 годишен от Сливен, 22 годишния Ж.М. от с. Звездец, общ. Малко Търново и 33 годишния Е.З. от с. Звезделина, общ. Кърджали. Иззети са множество мобилни апарати и парични суми в различни валути.
При последвалите процесуално-следствени действия на сливенските криминалисти в имот, обитаван от С.С. и В.С. в село Мечкарево е намерена, оборудвана лаборатория за производство на синтетичен наркотик. Полицейските служители са иззели прекурсори, вещества и материали, използвани в производството на високорискови наркотични вещества. Иззети са около 15 грама метамфетамин.
Работата по случая продължава от служители на РУ-Карнобат и ОДМВР-Сливен.