Наблюдатели от ОССЕ са на посещение във формирования от Българската армия

Политика

24-10-2016, 12:56

Снимка:

md.government.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Посещението е организирано в съответствие с изискванията на Раздел IV от Виенския документ от 2011 г.

25 гост-наблюдатели от страните-участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще бъдат на посещение в авиобаза Граф Игнатиево и в 61-ва механизирана бригада в Карлово в периода 24-27 октомври 2016 г. Посещението е организирано в съответствие с изискванията на Раздел IV от Виенския документ от 2011 г., според които всяка държава-участничка е длъжна да организира поне по едно посещение на авиобаза и на военно формирование на своя територия на всеки петгодишен период на приложение на документа. Текущият период е с начало 1 януари 2012 г. и край – 31 декември 2016 г., като за последен път Република България е организирала такова през 2011 г.

Целта на посещенията е предоставяне на възможност на наблюдателите непосредствено да се запознаят с ежедневната дейност на авиобазата и военното формирование, както и с подготовката за изпълнение на техните функции.

Представителите на държавите-участнички в ОССЕ ще бъдат съпровождани от офицери от дирекция „Стратегическо планиране“ на Министерството на отбраната.