Д. Шишков, ДБГ: Кънев и Атанасов да напуснат блока незабавно

Политика

24-10-2016, 18:12

Снимка:

reformatorskiblok.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Радан Кънев и още една шепа хора, които са в ръководството на ДСБ, действат като талибанска организация. Те незабавно трябва да напуснат Реформаторския блок

Народният представител от Реформаторския блок Димитър Шишков (ДБГ) призова Радан Кънев и Атанас Атанасов да напуснат коалицията. Крайно време е тези двамата да напуснат и ако не го направят въпросът ще бъде обсъден в Националния съвет и в парламентарната група на блока, уточни Шишков. По думите му Кънев и Атанасов „ще съсипят и РБ, и ще докарат държавата до предсрочни избори“. Шишков призова премиера Бойко Борисов, когато говори за проблеми с РБ, да ги назове поименно. На пресконференция в Пловдив Шишков заяви, че сериозно се е замислил дали да сяда на една маса с лидерите на ДСБ, защото по думите му „те работят така, сякаш вече нямат нищо общо с Реформаторския блок, след като според тях коалицията се е изчерпала“. „Радан Кънев и още една шепа хора, които са в ръководството на ДСБ, действат като талибанска организация. Те незабавно трябва да напуснат Реформаторския блок, защото не само го съсипват, но и ще доведат държавата до предсрочни парламентарни избори“, декларира доц. д-р Шишков в Пловдив.

По думите на пловдивски уролог и бивш градски лидер на ДБГ от една година Радан Кънев, ген. Атанас Атанасов и още няколко души от ДСБ измъчват РБ и ГЕРБ.

„Не е нормално една година да си много овластен и изведнъж да станеш недоволен и да съсипваш за четвърти или пети път цялото дясно пространство. Останалите партии в Блока – ДБГ, СДС, БЗНС и НПСД (Народна партия „Свобода и достойнство“) сме коректни партньори на ГЕРБ и ще останем такива, докато министър-председателят и най-голямата партия желаят да работят с нас. ГЕРБ има право да иска от РБ коректност и дисциплина, защото в такива моменти на разнобой даваме лош сигнал към избирателите и към коалиционните партньори. Затова е крайно време тези няколко господа от ДСБ да напуснат, както напусна техния депутат от Хасково. Не е справедливо тези хора да извиват ръцете и на РБ, и на ГЕРБ.  Да не говорим за просташките изрази, които се ръсят по медиите. Един голям политик няма право да говори по този начин, още повече да се обръща така към премиера на България“, коментира доц. Шишков обръщението на Радан Кънев към Бойко Борисов преди дни.

Според пловдивския депутат целта на Радан Кънев и компания е да превземат РБ. „Тези хора, които разбиват за четвърти или пети път дясното пространство, са талибани. Не може да казват, че всички в правителството са бандити, а само те са светци. Болно ми е, защото не искам пак десните гласоподаватели да останат излъгани“, допълни доц. д-р Димитър Шишков.Тези хора трябва да знаят какво искат и е време да назоват поне една причина, на базата на която твърдят, че РБ е виновен за всички несгоди в държавата. Той уточни, че изявлението му е съгласувано с останалите партии от РБ – ДБГ, СДС, БЗНС и НПСД.
Относно управляващата коалиция Димитър Шишков добави, че РБ ще остане партньор докато „министър-председателят и най-голямата партия желаят да работят с нас“.