Старшата стартира сезона с четири победи

Спорт

25-10-2016, 08:15

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С четири поредни чисти победи започна сезонът в Държавното първенство по волейбол за девойки старша възраст за тима на Марица (Пловдив). В първия турнир в регион Странджа, който се проведе в Казанлък, съставът на Жълто-сините бе съставен почти изцяло от състезателки в младшата възраст и бе воден от Диана Малинова.

След последователни победи с по 3:0 над Берое 2016 (Стара Загора), Раковски (Димитровград), Бургас 2007 (Бургас) и Тунджа (Ямбол), в последния си мач от турнира Марица трябваше да се изправи срещу силния тим на домакините от Казанлък Волей (Казанлък). Розите успяха да надделеят с 3:0 (25:16, 25:17, 25:19) и се настаниха непобедени на върха във временното класиране, оставяйки пловдивчанки на втора позиция преди следващия турнир, който ще се проведе през месец март.

За отбора на Марица не игра девическата националка Ани Боздева, която бе ангажирана с женския тим в Шампионската лига, а онези състезателки, отстъпени на Раковски (Димитровград) за участие в Националната волейболна лига, ще имат право да играят при девойките на Марица едва на финалите на шампионата, обясни Диди Малинова.