Старозагорец си заслужи покана за шампионата на Формула 4

Сумата, която изискват обаче е 100 000 евро

Старозагорецът Кристиян Христов може да се превърне в първия български пилот, който да кара в престижната надпревара Формула 4. Само преди дни републиканският шампион на България по картинг в клас Rotax Max Junior се завърна у нас след участието си на световните финали в Сарно, Италия. Там старозагорецът стана първият българин достигнал до финала на надпревата, където завърши на престижното 26-о място в света.

След отличните изяви по пистите в Италия, пред Христов се открива още по-сериозно предизвикателство. Родният талант е получил специална покана за участие в шампионата на Азия – Формула 4, лично от неговия собственик Питър Томпсън. За тази цел обаче Християн ще трябва да заплати сериозна сума, която е непосилна за неговото семейство, за да продължи своето развитие.

„Баща ми  е основният човек който ме издържа в картинга, той влага много средства за мен, както и цялото ми семейство, което много ми помага. Така някак успяваме да се справим. Един сезон ни излиза около 15 000 евро. Сега обаче получих покана да се състезавам в Азиатския шампионат на Формула 4. Това е много важно за мен и моето развитие най-вече. Сумата, която изискват обаче е 100 000 евро – това включва 36 състезания през сезона и това е крайната цена. Без спонсори няма как да се справим, надявам се някои да прояви интерес в моето развитие по пътя към големите пилоти“, заяви Кристиян специално за StaroZagorci.com.