Ученици от Гимназията по туризъм участваха във форум за ЮНЕСКО

Животът

25-10-2016, 15:43

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата се проведе в Старата столица

Ученици от Клуба за дебати при Гимназията по туризъм участваха в младежки форум, посветен на членството на България в ЮНЕСКО

Дванайсетокласничките Мая Йорданова, Йорданка Петрова и тяхната преподавателка и треньор на клуба за дебати Бистра Стефанова бяха сред делегатите на регионалния ученически Модел ЮНЕСКО. Модел ЮНЕСКО е симулационна игра, в рамките на която учениците влизат в обувките на същински дипломати и дискутират актуални теми. Трите големи теми, по които говориха младежите бяха: образованието като фундаментално право, опазването на световното културно наследство и свободния достъп до информация.

Инициативата се проведе в Старата столица и се организира от Дружество за ООН в България (ДООНБ), с подкрепата на Министерството на образованието и науката и е част от Националния план за отбелязване 60-тата годишнина от членството на България в ЮНЕСКО.

Участваха над 60 гимназисти и преподаватели от различни училища в северна България. Всички те са част от мрежата на клубове за ООН на ДООНБ и мрежата на асоциираните училища към ЮНЕСКО.