Феноменалните японски барабанисти YAMATO вече се в Пловдив

Пловдив Лайф

26-10-2016, 10:49

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Феноменалните японски барабанисти YAMATO вече се в Пловдив. На Главната улица те сътвориха истински спектакъл, като дадоха възможност на деца и родители да се докоснат до магическите барабани и да научат първите стъпки от тайната.
Голямото шоу е днес - 26 октомври 2016 г., в зала ‘КОЛОДРУМ’ от 20.00 часа. Билети с цени от 20, 30 и 40 лв се продават в системата на Eventim.bg. Деца до 7 години влизат без билет, но без право на място.
Спектакълът е част от организирания от радио ТАНГРА МЕГА РОК музикален форум ‘SOUNDS OF THE AGES 2016’, който тази година се разширява и извън Античния театър. Легендарният 500-килограмов ТАЙКО барабан е в центъра на спектакъла, който представя историята за ритъма на сърцето.
YAMATO идват с нов и много силен състав. След турнето по случай 20-годишнината си, групата се преобразява, като си прелива нова кръв. В нея влизат млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени да представят новата програма ‘Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето’.
Разбира се, в състава остават и достатъчно по-опитни барабанисти, така че връзката между поколенията не е прекъсната. Всеки един от тях ще пресъздаде емоционално и вдъхновено шоуто ‘Bakuon’ с големия 500-кг Тайко барабан – талисмана на групата, както и с още 40 различни видове и размери барабани и други инструменти.
И естествено YAMATO ще се опитат да напуснат стереотипния образ на традиционните тайко барабанисти и ще хвърлят мост между минало и настояще, създавайки едно модерно и запомнящо се представление със специфична звукова и светлинна хореография. И всичко това в характерния за YAMATOоригинален стил!