Николай Чунчуков подарява торта за 50-годишен юбилей

Новините

26-10-2016, 17:01

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на район „Източен” Николай Чунчуков направи 50-годишния юбилей на Мария Шопова наистина незабравим, като я изненада с бутикова торта  в дома й. Незрящата жена е потребителка на социалния проект ”Независим живот – Район „Източен” - BG05M9OP001-2.002-0218-C001, който се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Жената ползва услугите на личен асистент за себе си и грижите за деветмесечния си син Емануил, който очарова всички присъстващи. Кметът му подари дрешки, а пред развълнуваната майка гостите изпяха  «Happy birthday, Мария”, като настояха тя да си намисли желание и тогава да духне свещите на тортата.
„Искам само да съм здрава, не съм имала по-вълнуващ рожден ден“, сподели развълнувана рожденичката и заяви, че на прощъпулника на детето първия гост, когото ще покани, ще бъде кметът.
На трогателната среща присъстваха и служителките на Центъра за почасови грижи Христина Сотирова и Асена Георгиева, които заедно със социалната асистентка Атанаска запазиха подговяната изненада докрай. Милка Тодорова – Добрикова, заместник-кмет на района, поздрави рожденичката и й пожела да е все така смела в решенията и действията в живота си .