6,1 по Рихтер: Втори по-силен трус разлюля Италия (видео)

Земетресението е регистрирано около 21:18 часа

Втори силен трус беше регистриран тази вечер в 21:18 часа в Италия. Земетресението е било със сила 6,1 по Рихтер, на дълбочина 20 км. Първоначално беше съобщено за 6,3 по Рихтер, но данните бяха коригирани, съобщава Нова ТВ.
По-рано беше регистрирано земетресение от 5,5 по Рихтер. Двата труса бяха усетени силно в столицата Рим и във Флоренция.
Според Европейския сеизмологичен център първият трус е разлюлял в 19:10 часа местно време. Дълбочината му е била 9 километра. Епицентърът е между Перуджа и Мачерата и е недалеч от земетресението преди два месеца в Аматрече.
Още при първия трус много хора са излезли на улицата в паника, съобщава кореспондентът на NOVA в италианската

столица Антоанета Николова. Гражданска защита проверява за щети и разрушение. В някои селища в близост до епицентъра връзките и електричеството са прекъснати, а в столицата Рим има сериозни затруднения с трафика още заради първи трус.

Няколко малко селища в близост до епицентъра са без връзка и възможност за комуникация.

В Рим има няколко напукани сгради и държавни офиси, като от външното министерство бяха евакуирани служителите, а хора излязоха на улицата в паника.

Една от основните артерии от столицата на север е затворена заради отместена земна маса. Има няколко разрушения в селища в близост до епицентъра.