„Петлите” и приятели ще помагат на нуждаещи се дечица

Бургас Лайф

27-10-2016, 12:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Петлите“ от Бургас идват със „Забравени, но не от теб“

Заедно с момчетата от Electra Crew децата усилено репетират най-новите танци

Кметът на Бургас подкрепи инициативата на ТФ „Петлите” и приятели за подпомагане на децата в неравностойно положение. Спектакълът на групата е по повод 10 години от създаването й. Младите танцьори са нетърпеливи да покажат най-новата си постановка, която са подготвили специално за своето турне, което стартира от Стара Загора на 3 ноември.

Заедно с момчетата от Electra Crew децата усилено репетират най-новите танци, които ще взривят не само публиката в Бургас, но и в цялата страна. С Electra Crew те бяха заедно на една сцена през 2015 г. в телевизионното шоу „България търси талант”. Оттогава датира тяхното приятелство. Преди 7 месеца решават да направят заедно спектакъла за годишнината на формацията. Талантливите танцьори ще участват във всеки един спектакъл от турнето.  Танцовата формация е създадена през 2006 г. в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията”. Оттогава формацията е приела и деца от социално слаби семейства, и от бургаски училища.

Идеята на екипа е по-лесното интегриране на децата. До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. „Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За тези 10 години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца.