Празникът на 24-та авиобаза беше отбелязан с тържествен ритуал

Новините

27-10-2016, 16:57

Снимка:

МО

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„Вашият празник е чудесен повод да изразя своето уважение към високия професионализъм на целия личен състав на 24-та авиобаза. Качествата и подготовката ви са особено ценни както за изпълнение на пълния спектър задачи, така и за постигане на всички общи цели с нашите партньори и съюзници“. Това каза заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов днес, 27 октомври, на тържественото отбелязване на 55-ата годишнина от създаването на 24-та авиационна база в Крумово.Той поздрави военнослужещите от името на министъра на отбраната Николай Ненчев за доблестната воинската служба, за успешните дежурства и учения, както и за усвояването на авиационна техника.
„Горд съм, че съм сред хора, които са се доказали в много мисии, задачи и учения. Хора, които са във фокуса на обществото, хора, които са много видими при изпълнение на третата мисия - оказване на помощ на населението“, заяви началникът на отбраната генерал Константин Попов. Той подчерта, че очакванията на обществото са армията да има куража и достойнството да помага там, където е необходима. „Вие имате 55-годишна история, но днес пишете историята на своето бъдеще. Защото тази история е вплетена в съдбите на хората, които сте спасили. Вие градите имиджа на българския военнослужещ, градите имиджа на авиобазата, градите имиджа на ВВС и Българската армия“, каза още генерал Попов.
Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната, командирите на Военновъздушните сили и на командира на авиобазата бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се с професионализъм и отговорност при изпълнение на задачите си.
По повод празника бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти в авиобазата.
На събитието присъстваха още командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойнов, генерали от Българската армия, представители на местната власт, ветерани и гости.