Първа дигитална платформа за борба с насилието в училище

Животът

28-10-2016, 07:00

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подкрепят деца, пострадали от насилие

Четирима ученици са в болницата след побой до гимназия

„ReАнимация” е педагогико-социален проект, чиято главна цел е превенция на агресията и подобряване на училищната среда и култура

Сдружение „Институт за насърчаване на професионалното образование и обучение“ - ИНПОО проведе официално представяне на проекта и интерактивната дигитална платформа “ReАнимация”, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, в партньорство с район „Надежда“.
„ReАнимация” е педагогико-социален проект, чиято главна цел е превенция на агресията и подобряване на училищната среда и култура. Събитието събра специалисти, учители, педагози и общественици. Сред официалните гости бяха Мария Донска - главен секретар на Националната комисия на България в ЮНЕСКО, Константин Томанов - секретар на Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Елиза Николова - председател на Професионална асоциация на медиаторите в България, Младен Владимиров - ръководител на Център за кариерно ориентиране София-град, Анелия Андреева - директор на 20 ОУ „Тодор Минков“, Венета Младенова - главен експерт-психолог в ДАЗД, Мая Митренцева – старши експерт от Регионално управление на образованието София-град.
Приветствие към присъстващите отправи Цветомира Георгиева, координатор по Програма Европа. Елена Танева-Николова, ръководител на проекта, и Йордан Ходжев, член на екипа, представиха проблема с насилието и агресията в училище и изложиха пред публиката стъпките за постигане на успешна комуникация за личностно развитие на деца и младежи чрез тяхното активно участие с цел подобряване качеството им на живот.
Първата дигитална платформа за борба с агресията и насилието в българските училища беше представена от партниращия на “ReАнимация” екип “Прознание”. Беше направена демонстрация, в която ученик подава сигнал, на който се отзовава опитен експерт. Интерактивната презентация беше последвана от детайлна дискусия, в която присъстващите задаваха професионални въпроси и изразяваха мнения за разрешаването на проблема с насилието и агресията в българските училища.