Лил няма какво да губи срещу ПСЖ

Битка между двамата национали Себастиан Коршиа и Лейвин Курзава

Кръгът във Френската Лига 1 започва днес с интересен мач на Стадион "Пиер Мороа" в Лил. Едноименния тим среща шампионите от ПСЖ.


Местният отбор,който след 10 кръга е на  непривичното за този тим 16-о място има едва 10 точки. Съперникът на Лудогорец в групите на Шампионската лига  също е на необичайно място. Пари сен Жермен е трети с 20 точки. Пред него на второ място е Монако с 22, а водач е Ница на Балотели с 26 точки.
Лил обаче няма какво да губи срещу ПСЖ и ще се хвърли в битка за победа.

Очевидно след всяко неубедително представяне на ПСЖ ще се напомня,че бившия наставник на парижани Лоран Блан в този период на годината бе спокоен за първото място. А Унай Емери все още търси удачния вариант. Няма го Ибрахимович, който с лекота бележеше във Френската Лига 1. Кавани вече не е засенчен от шведа, но продължава с патентните си пропуски пред вратите на съпернците.

Интересен двубой в мача Лил и ПСЖ ще има между двамата защитници в националния тим. А именно Себастиан Коршиа от домакините и Лейвин Курзава от гостите. И двамата намериха място  при Дидие Дешан в сегашните мачове на "петлите". Ще бъде интересно да се види какво ще допринесат за своите отбори тази вечер.

Вторият Монако има тежко гостуване в 11-ия кръг на Сент Етиен,а лидера Ница на своя стадион среща Нант. На пръв поглед в по-лек мач,но само така изглежда. Защото "канарчетата" са традиционен френски тим и винаги могат да играят силно.

Носителят на дубъл с Лил през 2011 Руди Гарсия, който бе доскоро наставник на Рома, направи повече от успешен дебют начело на Марсилия за нулевото реми на "Парк де Пренс" в предишния кръг с ПСЖ.

Сега го очаква тежко домакинство на "Велодром" срещу Бордо.

Както винаги поредният кръг във Франция изглежда непредсказуем. Започва се с Лил и ПСЖ...