Випуск 2016 на Военната академия Г. С. Раковски получи дипломите си

Обучението си завършиха и 117 студенти в осем магистърски програми

„Випуск 2016 на Военната академия завършва с впечатляващо висок резултат. Доказваме, че младите хора могат да получат качествено образование в България и да имат успешна професионална реализация“. Това каза заместник-министърът на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов днес, 28 октомври, на тържествената церемония за връчване на дипломите на випускниците на Военната академия „Г.С.Раковски“. Той подчерта, че Министерството на отбраната очаква много от завършващите офицери. „Армията има нужда от подготвени кадри, които да определят новия облик на професията на военнослужещия пред обществото“, подчерта заместник-министър Исмаилов.

„Днес повече от всякога сигурността и отбраната са във фокуса на обществото и ние разчитаме на вас да се доказвате в реална ситуация всеки ден. Разчитаме на вас, защото бъдещето е ваше. Бъдеще на една сериозна армия - армия със способности, която градим днес и която ще е по-добра утре“, каза началникът на отбраната генерал Константин Попов.

Дипломи за висше образование получиха 155 офицера в шест специалности от магистърската програма „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“ от професионално направление „Военно дело“. Средният им успех е „Много добър 5,26“, а 12 от тях завършват с отличен успех. Първенец е капитан Илиян Иванов от специализация „Логистика“, а сред випускниците е и един военнослужещ от Китайската народна република.

Обучението си завършиха и 117 студенти в осем магистърски програми от професионално направление „Национална сигурност“. 17 от тях са отличници, а първенец на випуска е Владислав Пунчев. Средният успех от курса на обучение на студентите от „Випуск 2016“ е „Много добър 5,03“.