Уикенд за танц - ONE DANCE WEEK

Пловдив Лайф

29-10-2016, 10:24

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Повдигащо преживяване за финала на ONE DANCE WEEK

Спектакъл в Капана - JINX103, KOVA ¬ Geographic Tools - La Veronal от Испания и НАГОРЕ от Швейцария ви очакват този уикенд в Пловдив

Този уикенд (29-30 октомври) ще бъде посветен на съвременния танц. В последните дни на ONE DANCE WEEK ще можем да се насладим на три спектакъла - JINX103, KOVA ¬ Географски инструменти и НАГОРЕ. Очакваме ви в Пловдив!
Започваме тази събота от 16:00 ч. с представянето на JINX103 - танцов спектакъл, създаден специално за изпълнение в публични пространства. В него Йожеф Трефели и Габор Варга изследват ритъма на конкретното пространство и житейските ритуали, които се случват в него, и сътворяват енергично и завладяващо представление.
Очакваме ви на 29 октомври /събота/ от 16:00 ч.  на адрес: ул. Христо Дюкмеджиев 10 – Капана – квартал на творческите индустрии в Пловдив.
Вечерта продължава с прекрасните испанци от компанията LA VERONAL. Броени дни след световната премиера в Барселона в България пристига емблематичния хореограф Mаркoс Mорау и неговите фантастични танцьори. Те ще представят на 29-ти октомври от 19:30 ч. в Драматичен театър Пловдив – Голяма сцена, спектакълa KOVA ¬ Географски инструменти.
На 30-ти октомври от 18:00 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“, Пловдив, спектакълът НАГОРЕ ще закрие деветото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK. Той ще ни понасе към енигматично състояние, което заразява и вдъхновява с мигновен ентусиазъм, представяйки на сцената идеята за духовното извисяване.
Представянето на спектаклите JINX103 и НАГОРЕ е част от  „Dance connected – създаване на капацитет за укрепване и разнообразяване на българската съвременна танцова сцена“ – проект на Фондация “Едно за култура и изкуства”, който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд “Партньорство” (TF PF).
Гостуването на Компания La Veronal се осъществява с подкрепата на Посолство на Кралство Испания в България, Институт Сервантес София и Национален институт за изпълнителски изкуства и музика Испания (INAEM).