Световно първенство по джаги в зала "Универсиада" този уикенд

Спорт

29-10-2016, 10:29

Снимка:

youtube.com

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Германия и Швейцария са основните ни конкуренти

През този уикенд в зала "Универсиада" се провежда най-големия турнир у нас по джаги. Над 160 състезатели стартират в надпреварата от международните серии. Те ще определят шампионите в състезание на 30 маси. Един от основните организатори е Екатерина Атанасова - българката, която е световна шампионка по джаги.

След като преди година София беше домакин на състезание от международните серии по футбол на маса (джаги), сега за втора поредна година Международната федерация по този спорт гласува Интернационалните серии на Роберто спорт да се проведат в нашата столица. 

В турнира участват отбори от 14 страни. Първите срещи започват днес от 10 часа, а надпреварата продължава до неделя. Турнирът е с ранг на Световно първенство и е най-престижното състезание по джаги за този сезон, за което у нас пристигна и елитът в този спорт.

Българските тимове са от Варна и София. Германия и Швейцария са основните ни конкуренти, но много силни са и отборите на Русия,  Австрия, Португалия, Иран.

Победителите в някои от категориите ще получат правото да участват на световното първенство по този спорт догодина в Хамбург.