Клинтън води на Тръмп с 6 пункта, сочи анкета

Свят

29-10-2016, 12:17

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хилари Клинтън победи и във втория дебат с Тръмп

Жените обикновено са склонни да подкрепят демократите

Демократическият кандидат-президент на САЩ Хилари Клинтън увеличи преднината си пред своя републикански съперник Доналд Тръмп на 6 процентни пункта, показва проучване, цитирано от Ройтерс.
Според анкетата на Ройтерс/Ипсос, проведена между 21 и 27 октомври, 42 процента от американците, които вече са гласували или очакват да гласуват на изборите на 8 ноември, подкрепят Клинтън, а 36 процента подкрепят Тръмп. Преди седмица Клинтън водеше с 4 пункта, съобщава БТА.
Проучването сочи, че републиканският кандидат губи подкрепа сред жените.
Клинтън води на Тръмп с 10 пункта сред жените, които вероятно ще гласуват. Миналата седмица преднината й беше 4 пункта.
Проучването е проведено, преди ФБР да обяви, че отново разследва Клинтън за начина, по който е боравила с класифицирана информация по времето, когато беше държавен секретар.
Тръмп все пак води с 2 пункта пред Клинтън сред белите жени. Преднината му в тази категория обаче е намаляла в сравнение с миналата седмица, когато той водеше с 12 пункта.
Жените обикновено са склонни да подкрепят демократите, но социологическите данни на Ройтерс/Ипсос този месец показват, че повечето жени нямат добро мнение за Клинтън и я смятат за нечестна.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия