БНТ ще излъчи гостуването на Добруджа 07 в Грьонинген (видео)

Финансовата тежест на клуба е особено голяма от гледна точка на парите, които са нужни за участие в ШЛ

БНТ ще излъчи мача на Добруджа 07 от ШЛ с  Абиант Ликъргъс Грьонинген. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на ВК Добруджа 07 с представители на добричките медии. За излъчването са се договорили националната телевизия и управителят на „Изида” Младен Матеев. Освен това фирмата организира в МОЛ Варна съвместно гледане на срещата на 2 ноември в зала 1, където със специални  покани ще присъстват спонсорите на клуба. Президентът на ВК Добруджа 07 Галин Господинов загатна, че се правят опити да се осъществи нещо подобно и в Добрич, но на този етап все още няма яснота по въпроса. Билети за домакинския мач на Добруджа в Двореца на младежта и спорта във Варна вече се продават чрез ticketpro.bg, на бензиностанции ОМV и в залата преди мача. Цената им ще е 3 и 5 лв. Феновете на Добруджа 07 също правят организация за колективно посещение на срещата във Варна и вече са ангажирани 2 автобуса за целта.
Утре, 29 октомври,  в 8 часа, отборът ще отпътува за Кърджали, където в неделя, на 30.10., е срещата от Трети кръг на Суперлигата с Арда. На 31.10. тимът ще пристигне в Грьонинген за мача на 2 ноември. На 3.11. отборът се прибира в България и от летището ще отпътува за Перник за мача с Миньор на 4 ноември. На 8 ноември Добруджа 07 домакинства на холандците във Варна. Те ще пристигнат в България на 6 ноември, а на следващия ден делегация от CEV ще инспектира готовността на ВК Добруджа 07 за предстоящия мач.
Финансовата тежест на клуба е особено голяма от гледна точка на парите, които са нужни за участие в ШЛ, заяви Галин Господинов. Той уточни, че една двойка мачове струва около 55 000 лв. И тъй като на Добруджа 07 ще се наложи да изиграе поне 2 кръга, защото при загуба от Грьонинген ще влезе в по-ниския турнир – за Купата на  CEV, където съперник на нашите през декември ще е тим от Финландия, то се очаква кметът Йордан Йорданов да изпълни обещанието си за извънбюджетна помощ, заяви президентът. Проблемът при по-нататъшното участие на добричкия отбор е и  заетата зала във Варна, което ще премести домакинските мачове в Русе. Договорките са в процес на уточняване.
Именно върху липсата на подходяща зала в Добрич акцентира в своето изявление членът на УС Веселин Велев. Той апелира цялата общественост в Добрич, начело с кметското ръководство да се обедини около идеята за изграждане на наша зала, която ще е от полза не само на волейбола, но и на другите спортове, както и за изложенията на Добрички панаир. Стана ясно, че терен вече е определен на територията на резиденцията, но предстои да се намерят инвеститори.
Ст.треньорът Мирослав Живков благодари на ръководството на клуба за предоставената възможност за това историческо участие. Стараем се да си свършим добре работата като част от европейския волейбол, каза той. За съперниците специалистът допълни, че са отбор на много сериозно ниво и разполагат с класни играчи.
На днешния брифинг присъстваха и състезателите Димитър Маринков, Жулиен Георгиев и Илия Петков. Маринков, заяви, че възстановяването му върви добре, а той и неговите съотборници са много мотивирани да се представят достойно.
Жулиен Георгиев изказа  благодарност към съотборниците си, че му гласуват доверие и всеки помага както може. Той заяви, че се заформя много добър колектив, което има съществено значение за отборната игра. Илия Петков, който прекъсна обучението си в Холандия, за да подкрепи отбора, заяви, че за него Абиант Ликъргъс са преодолим съперник, а с изключение на първите три отбора в тяхната първа дивизия – другите са на по-ниско ниво в сравнение с България.

Източник: ИА Добруджа