Феро стартира в Берое с разгром

Берое е домакин на Монтана днес, от 20:00 часа, в мач от 12-ия кръг на Първа лига.

Новият наставник на старозагорци Ферарио Спасов се надява да върне състава си на победния път, като в същото време има шанс да си отмъсти на тима от Северозападна България след донякъде странната раздяла през 2015 година, съобщава topsport.bg.

Ситуацията при заралии е доста неприятна след четирите поредни загуби, но пък сега отборът има повече от добра възможност да се изправи на крака, тъй като среща друг тим в криза. Монтана е на дъното на класирането и също няма победа вече 4 мача. Освен това статистиката между двата тима в Стара Загора е положителна за домакините, които имат 3 победи, 3 равенства и само 1 загуба от този тим.

Друг факт в полза на старозагорци е сериозната кадрова криза в състава на Монтана. Гостите не могат да разчитат на Данило Соуса, Раиф Мурадов и Андреас Васев. Треньорът Атанас Джамбазки бе принуден да включи в групата двама юноши - защитника Марио Благоев и нападателя Борислав Дамянов.

Вероятната стартова единайсеторка се очаква да бъде съставена от Христо Иванов на вратата и Контохристос, Бамба, Михов и Шоко в защита. Трифонов и Полюткин ще са хората в центъра на терена, а Георгиев и Генов ще оперират на крилата. Маркиньос отново ще води акатака, а зад гърба му ще започне Коруджиев.

Феро пък се очаква да стартира с Макенджиев под рамката и Зехиров, Иво Иванов, Венцислав Василев и Пенев в отбрана. Като и Охене ще бъдат в ролята на дефанзивни халфове, а пред тях Цонев ще е в ролята на плеймейкър. Милисавлевич и Александър Василев ще стартират на крилата, а Мапуку ще е на върха на атаката.