Шунго Морияма ще дирижира Български камерен оркестър - Добрич

Добрич Лайф

30-10-2016, 12:01

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маестро Шунго Морияма представи в Добрич талантливи солисти от Япония

Концертът е тази вечер от 18.00 часа в Огледална Зала "Нели Божкова"

Български камерен оркестър – Добрич ще изнесе концерт тази вечер с гост - диригент Шунго Морияма и солисти от Япония. Проявата от 18 часа в Огледална зала  “Нели Божкова”.

Шунго Морияма е завършил Музикалния колеж в Осака с кларинет. Продължава обучението си в академия Санта Чечилия, Рим и в Моцертеума в Залцбург. Постоянен гост - диригент е на Софийска филхармония. Дирижирал е също оркестъра на Кралския балет в Нова Зеландия и на Театър Мусоргски в Санкт Петербург, също и симфоничните оркестри в Киев и Лвов. Признат от световната музикална критика за „брилянтен балетен диригент“.

Солисти ще бъдат Шихо Сугано – флейта, Хазуки Такатани – саксофон и Майу Нихей – цигулка. Почитателите на класическата музика ще чуят изпълнения на произведения от Бах, Ернест Блох и Александър Глазунов.

Шихо Сугано - флейта

Родена в Кобе през 1997 г. Учи във Васеда Сетсурьо Хай Скуул. Свири в духовия оркестър на училището, с който печели златен медал от националното състезание на Маршируващите оркестри. Учи флейта при Маки Масаго, Норико Уено, Кейко Нагаяма. В момента е студент в Музикалния колеж в Осака.

Хазуки Такатани - саксофон

Завършва Музикалния колеж в Осака и Консерваторията Серж Понтоаз във Франция, където продължава с майсторски клас. Печели много призови места и награди на международни музикални конкурси. Учи саксофон при Томоко Ишида, Шинижи Лимори, Жан-Ив Формо и камерна музика при Жун Нишимото и Марилис Формо.

Майу Нихей - цигулка

Родена в Корияма през 1991 г. Завършва Токийския университет по изкуствата със златен медал и продължава обучението си при проф. Марк Готони в Берлин. Свири с големи японски оркестри и участва в редица музикални конкурси и фестивали, където печели призови места и стипендии. Учи цигулка при Койчиро