Баскетдамите на Берое стартираха отлично и в първенството

Женският баскетболен отбор на Берое започна с победа новия сезон в родното първенство. След като почиваха в първия кръг, във втория „зелено-белите“ се наложиха като домакин с 81:56 над гостуващия Нефтохимик 2010. Така старозагорки записаха четвъртия си успех през кампанията след трите поредни победи в Адриатическата лига.

След равностойно начало, във втората четвърт домакините направиха серия от 19-1 и така още на почивката водеха със солиден аванс от 25 точки при 48:23. През второто полувреме беройки нямаха проблем да задържат преднината си и да се поздравят с победата пред родна публика.

Моник Рийд бе в основата за успеха и много близо до трипъл-дабъл, завършвайки с 26 точки, 13 борби и 9 асистенции. Мария Желязкова вкара 17, а с 13 борби и 10 точки се включи Келиндра Закъри.

За тима от Бургас най-полезна с 18 точки и 7 борби бе Кристейша Уолтър . По 12 точки и 7 борби добавиха Анита Браун и Габриела Костова, а 11 точки отбеляза Теодора Динева.

През уикенда победа записа и мъжкият отбор на Берое, който се наложи отново като домакин с категоричното 102:77 над Ямбол. Успехът е под №4 за Берое в собствената им зала. Старозагорци записаха два успеха като домакин в Балканската лига и вече имат две победи и в първенството. В общо изиграните шест мача от началото на сезона пък тимът е допуснал само едно поражение.

Иначе Тенчо Тенчев бе най-резултатен за зелено-белите, завършвайки с 23 точки и 100-процентов актив от зоната за три точки (7 от 7). 20 точки и 6 борби добави хърватският център Степан Тешия, а с 19 приключи Шейн Гибсън. За гостите с 22 точки и 9 борби се отличи центърът Николай Върбанов.

starozagorci.com